petak, 31. srpnja 2009.

Bojim se...


Zamolio bih te za ples
pod otvorenim nebom
dok kisa nam
obraze i oci kvasi,
ali nesmijem,
mozda se i bojim...

Pozelim u trenu tom reci
te rijeci koje nebo ruse
izgovoriti zakopana slova
porusiti granice
sa rijecima Volim te...

Zadrhtim dok se samo sjetim
da ti ruku u ruci drzim
stegnem da osjetis
da se vise nikada
zivota ne bojis...

Svega se bojim
cak i toga da te dijelim
ali trpim
sam u sebi zudim
skrivam i cutim
nemogu od toga pobjeci
ali mogu kriti
koliko te samo zelim
voljeti...

Bojim se,
smijem li to naglas izgovoriti
mozda me neces razumjeti
ljubav moju pokusati svatiti
mozda,
mozda me nemozes ljubiti
i moja biti,
i mozda
ipak u nekom starackom domu
sa kosama sijedim
svoj konac
usamljen cu docekati
sa sjecanjem
kako sam samo malo zelio
voljeti,
i u svojoj kolibi
sretan htio umrijeti...

Broj komentara: 15:

  1. I ja se bojim kao i ti...i samo kad pogledam ovu sliku iznad..sve govori...
    Bojiš se često izustiti nešto za što si sam siguran da je tako,bojiš se kako prihvatiti svoju novu stvarnost ....
    Razumijem strah, ponekad i sama odlazim gdje nema sjaja, ponekad bježim od sunca, slušam kako govore, a ništa ne čujem. Sitnice te na neke trenutke podsjete na sve one stvari koje si strpao u ladicu i ne znaš trebaš li to pustit ili nastaviti. Bojiš se da se ne izgubiš u velikoj gomili riječi koje ne razumiješ,
    ma,dali znaš cega se ipak najviše bojim?
    Bojim se da mi ni jedna suza ne kapne zbog ljubavi, prošlih, želja i snova koje nisam ostvarila!
    Toga me je strah! Da od mene ne ostane
    ništa, samo tijelo bez osjećaja, duše,
    želja, nadanja, uspomena...
    I da me šutnja i tišina kao hrđa izjeda
    i vodi do kajanja a da ne budem svjesna
    zbog čega...toga se bojim...da nikada ne upoznam što je ljubav,što je bol....i zato se neboj Andjele moj!

    ...I dok gledaš dal' sutra postoji, vjeruj u budućnost, jer ionako svejedno je...

    Ne boj se,imaš mene-imam tebe...sve dokle za to znam,nebojim se ja.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne boj se Andjelu moj,jer te nosim u srcu svom

    _______$$$$___$$$$__
    ______$$$$$$_$$$$$$_
    ______$$$$$$$$$$$$$_
    _______$$$$$$$$$$$__
    ________$$$$$$$$$___
    _________$$$$$$$____
    __________$$$$$_____
    ___________$$$______
    §

    OdgovoriIzbriši
  3. POZIVOM NA PLES, nemožeš anđele faliti,sve Vile vole plesati i takav poziv neće odbiti a i zbog tebe bi bilo pametno,mogao bi kroz ples sam u sebi razčistit,VOLIŠ LI ILI SAMO ŽELIŠ VOLJETI.Pod zvijezdama,na kiši ili bilo gdje ,gdje glazba svira,samo jedan ples sve dileme u tebi i oko tebe će riješiti.Pa valjda za tu gestu imaš gram hrabrosti!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. bojim se reci ti volim te andjelu mozes li to shvatiti ili to pokusati

    OdgovoriIzbriši
  5. Za gestu plesa imam hrabrosti i odvec previse,za voljeti imam srce i ono nesebicno se daje jednoj Vili koju VOLI...Dileme su vec odavno proslost,ali dali Vila zeli plesati uz Andjela i samo njega imati i voljeti,to srce jadno nemoze svatiti...Plesao bih bosih nogu na mjesecini uz sum mora,plesao bih taj ples ljubavi da nikada noge ne stanu a oci se ne umore gledajuci,one druge,tako mile i cedne...plesao bih ali neznam dali moja Vila zeli zaplesati taj ples ljubavi,mozda se boji...

    OdgovoriIzbriši
  6. Dobra ti noć ,Anđele! Komentirao si moj neozbiljni dodatak a sad dopusti da ja malo prošetam ovom gore tvojom pjesmom.Napisati 50 pjesama na temu ljubavi nemože proći a da se netko malo drugačije ne osvrne na to.I strofa/ili nesmiješ il se bojiš??? oboje nemože biti i pitam se voliš li ti,zar ljubav nedaje snagu???/II strofa/Poželiš...ali sve ti ostane tek želja pusta.Pa vidiš odat ću ti nešto.Snagom ljubavi u koju sam se najprije sama uvjerila,lakoćom sam iskopala te riječi,porušila granice predrasuda a najteže mi osobno bijaše spustit toliko svoje dostojanstvo i ponos no i to sam uspjela i izgovorila Volim te(meščini u vjetar,ali ja sam i na to bila spremna).Kolika je snaga te tvojeljubavi??? III strofa/Zadrhtim...e ovdje je snaga tvoje ljubavi jer uviđaš koliko te treba Vila i koliko bi njoj tvoj stisak ruke značio.Jesi li i sam toga svjestan??? IV strofa/Svega se bojim...zar se ljubav dvoje može dijeliti,nemože ili to nije ljubav,a svojom šutnjom i trpljenjem tjeraš me na pitanje,želiš li ti uopće biti voljen i voljeti jer to što misliš skriti samo sebi možeš naštetiti i nerazumijem kud to tvoj um ide da ljubav treba skrivati??? V strofa/Bojim se...strah ,strah i na kraju jad što ostaješ sam.Zašto imaš toliko pitanja i uporno se pitaš a do odgovora možeš tako lako doći(u komentaru reče da Vila postoji)i otkud tebi tolika sumnja u Vilu.Zar nije kroz tvoje pjesme posve drugačije opisana,a u ovoj te podsjećam na III strofu, i neshvaćam kako nemožeš pokazati ljubav nekome kome vidiš da ju treba.Pedeset napisanih pjesama,svjestan si da te Vila treba a ti nemaš hrabrosti reći.Pitam se jeli to ljubav ili poetska iluzija??? Recimo:što ako se tvoja Vila prepoznala u stihovima?Oprosti ako će grubo zvučati ali da sam na njenom mjestu poslije toliko stihova(riječi bez djela-samo su otužna slova na papiru) pomislila bih da me netko vrhunski zafrkava.Oprosti ako sam pretjerala,ali ja sam uvjerena da treba živjeti po"napiši jednu ljubavnu al ljubav nemoj kriti",ako je jedno tužno zar i drugo mora patiti,kad zajedno mogu se i smijati i koje su to granice koje ljubav nemože porušiti i tko su ti koji to nebi htjeli razumjeti ma treba li ih uopće i pitati.Toliko.P.S.A jesam razvezala jezik,mogu u političare.Sorry!

    OdgovoriIzbriši
  7. Bila sam zaokupljena svojim pisanjem pa nisam vidjela tvoj komentar.Lijepo mi je to čuti no pazi da taj strah u tebi Vila ne primjeti,nije baš lako voljeti a u nečijim očima malo hrabrosti vidjeti,a strah se često može na stotine verzija tumačiti.Ja vjerujem da će ta nesebična ljubav u tebi i to pobijediti i da će Vila to uvidjeti.Laka ti noć, plahi anđele!

    OdgovoriIzbriši
  8. Anđele,Vile strah ne poznaju,kažem ti pozovi je na ples ,nećeš pogriješiti i nemoj se opet nečim opravdavati.:-) Držim ti palčeve.

    OdgovoriIzbriši
  9. Pozivam na ples zvjezdice pod otvorenim nebom,ako se ne bojis uzeti me za ruku i napisati svoje ime koje krijes pod zvjezdicama...Pravdanja nema,ispisano ime ce reci sve,ako ga zelis staviti...

    OdgovoriIzbriši
  10. Ma nemoj mi reći da neznaš tko je iza zvjezdica, a ispunila sam cijelu stranicu.Sa znam da se predomišljaš u svezi poziva, ma nema veze, ne zamjeram.

    OdgovoriIzbriši
  11. 2.a.I(iva).M(****), sad znaš sve a ja moram ić s kompa,a koliko znam ja sačuvat ću za sebe.Ne bojim se, a ti ???Uf,istina je, ipak se malo preznojavam.

    OdgovoriIzbriši
  12. Samo da znas nisam ja pod tim zvijezdicama

    T...

    OdgovoriIzbriši
  13. Prihvaćam poziv za ples pod otvorenim nebom.

    OdgovoriIzbriši
  14. Sigurno bi plesala sa tobom. Samo da si ju pozvao. da si je uzeo za ruku i umirio je. Zagrlio. Ona zna sto je ljubav. tvoja Vila to zna. zar sumnjas da moze osjetiti toliku ljubav. Mozda je sama puna straha. Poledaj joj suzne oci...

    OdgovoriIzbriši

Pretraga